Математика 4-сынып «Математикалық ойындар патшалығы»

Математика 4-сынып

Сабақтың тақырыбы: математикалық ойындар патшалығы

Сабақтың мақсаты:

1Оқушылардың алған білімдерін пысықтай отырып, логикалық ойлауға және «капиталды» өз білімдеріне сай жұмсай білуіне үйрету

2.Жұппен ,топпен бірлесіп жұмыс жасауға қалыптастыра отырып, сыни тұрғысынан ойлауын ,өз ойын еркін жеткізуін , дәлелді сөйлеуін, шығармашылықпен жұмыс істей алу қабілеттерін дамыту 3. Ойын барысында экономикаға байланысты ойлау әрекетін және топта жұмыс барысында өз іс-әрекеттерін ұйымдастыра алуға тәрбиелеу.

Қолданылатын көрнекіліктер: слайд, бейне-фильмдер, үлестірмелі қима қағаздар, ситкерлер, қағаздар

Сабақтың барысы:

Ұйымдастыру Амандасу

Психологиялық дайындық

«Қозғал, қозғалма!» ойыны арқылы оқушылардың көңіл-күйін әсерлі ету

Топқа бөлу

Тоқтаған кезде оқушыларға үш түрлі қағаздар жапсыру .Түс бойынша топқа бөліп отырғызу.

-Балалар сендер сабақта ойын ойнағанды жақсы көресіңдер ме?

-Иә

Олай болса, біздің бүгінгі сабағымыз «математикалық ойындар патшалығы» деп аталады. Түрлі ойындар ойнап математика пәнінен алған білімдерімізді көрсетеміз.

Ойын ойнауға дайынсыңдар ма?

Онда біз сендермен « Ғажайыптар алаңы» ойынын ойнаймыз.

І.Қызығушылықты ояту

Ой қозғау

1.Жылдамдықты , қашықтықты, уақытты және фигураның ауданын, периметрін формула арқылы көрсетеміз? 1000 теңге

2. Жылдамдыққа байланысты есептер 3000теңге

1.Бір қаладан бір мезгілде бір-бірінен қарама-қарсы бағытта екі жүк машинасы шықты. Оның біреуі 55км/ сағ, ал екіншісі 65 км/сағ жылдамдықпен жүрді. 3сағаттан кейін бұл машиналар бір-бірінен қандай қашықтықта болады?

(55+65)*3=120*3=360

2. Бір мезгілде екі қаладан екі жүк пойызы бір-біріне қарама –қарсы жолға шықты. Олар 7 сағаттан кейін кездесті. Бірінші пойыздың жылдамдығы 60км/сағ, екіншісінікі 80км/сағ. Қалалардың арақашықтығын тап.

(60+80)*7= 150*7=1050км

3.Арасы 60км екі ауылдан бір мезгілде бір бағытта жүк машинасы мен жеңіл машина шықты. Жеңіл машинаның жылдамдығы 85км /сағ, ал жүк машинасыныкі 65км/сағ. Егер жеңіл машина жүк машинасының соңынан жүріп отырса, оны қанша уақыттан кейін қуып жетеді.

85-65=20 60:20=3

3. Көбейтуді орында 2000теңге

627*408=255816

539*306=164934

758*204=154632

945*109=103005

4 .Бөлуді орында 3000 теңге

936624:312=3002

820615:205=4003

253380:246=1030

718760:238=3020

Алдардың жұмбақтары 2000теңге

Сергіту сәті

Ұяшықтар алаңы

«Не?Қайда? Қашан?» ойыны Қара жәшік 5000 теңге

Ол орташа суыққа ғана төзімді, әртүрлі пішінді болады. Ол тағам үшін де, ем үшін де өте пайдалы. Аурудан тез айығу үшін ежелгі грек дәрігерлері оның шырынын ұсынған. Оны асқазан — ішек ауруларына қолданады..Жер — жаһанды өзінің қанық түсімен бүлдіріп жүретін біріміздің сүйікті, енді біріміздің ауызға ала алмайтын затымыз не деп ойлайсыңдар?.

223 беттегі №4 есеп

Қоржындағы ақша Топтың жинаған ақшаларын есептеп бағалау

Үйге тапсырма

Менің сабақтан алаған әсерім

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *